CASTANYASSO ROCK WEEKEND 2011



Degut a les grans dificultats que hem trobat per a tirar endavant l'edició del festival d'aquest any a casa nostra – ni ajuntament ni altres entitats amb les que haviem col·laborat anteriorment han mostrat el més mínim interès en ajudar a fer possible la 10a edició del Castanyasso Rock Festival – ens veiem obligats a traslladar-lo a Tarragona.
Així, i tot i haver hagut de suspendre dues de les actuacions d’artistes confirmats des de feia mesos – les nostres disculpes a Hollywood Sinners i Caustic Roll Dave –, hem aconseguit salvar les actuacions de cinc de les bandes i dels punxadiscs. La nova programació del festival – que passa a anomenar-se Castanyasso Rock Weekend – es dividirà en tres dies, repartint-se el pastís entre dues de les sales de concerts més populars de la capital: Groove Bar i El Cau.
Si seguiu llegint, veureu la informació necessària per a saber de tots els artistes i assistir als concerts que més us interessin (tant de bo siguin tots!!!).



> DISSABTE 29 OCTUBRE / 21:00H, GROOVE BAR / GRATUÏT

THE HOLY SOUL
(Sydney, Austràlia)



The Holy Soul són Trent Marden (guitarra/veu), Sam Worrad (baix), Jon Hunter (guitarra) i Kate Wilson (bateria). El 2004, van debutar amb un primer treball discogràfic titulat Love Has Left The City Limits, EP que fou gravat en directo en cinta de cassette. Un any més tard apareixia el seu primer àlbum, un LP titulat Sign of the The Triangle que fou escollit entre els deu millors discs de 2005 pel reconegut periodista Murray Engleheart. The Holy Soul va girar sense parar durant pràcticament tot 2006, culminant la llarga gira com a teloners de Mudhoney a 13 concerts per sis països europeus. El 2009, i després de participar en importants festivals de tot el món, veuen publicat el seu segon àlbum, l’aclamat Damn You, Ra. En haches darrer disc fins a la data, la banda coqueteja amb l’exotisme, la fatalitat i els valsos brechtians, i incluyesen col·laboracions de Ralph Carney (Tom Waits, Jonathan Richman), Rui Pereira (The Drones) i Carmen Loene. Ja al 2010, The Holy Soul exerceix de banda improvissada de Damo Suzuki, amb qui graven també el disc en directe Dead Man Has No 2nd Chance que es va publicar fa pocs mesos.


+ DJs SOULBLONDING MITCH & PAULPERRIMO


Sota el pseudònim de Soulblonding Mitch s’amaga Miquel Gistas. Amant de la música des que té ús de rao en les seves sessions explora camins que van des de la música negra més primitiva a la més vibrant de les darreres décades, oferint un excitant recorregut proporcionant una experiencia d’allò més estimulant, prestant especial atenció als salvatges i apassionants ritmes que ofereix el garage, el funk, el soul, la psiquedèlia,... rock’n’roll! La seva parella de ball, Paulperrimo, és un canari afincat a Tarragona de fa anys, ex-component de bandes com Green Piss, Saliva o Soviet Love i actual líder The Transistor Arkestra. Darrera els plats i el mixer dibuixa sons provinents del més amagat de l'undeground, amb ritmes més o menys rebuscats i intensos adreçats a la pista de ball.



> DIUMENGE 30 OCTUBRE / 21:00H, GROOVE BAR / GRATUÏT

FUCK KNIGHTS
(Minnesota, USA)


Després d'una temporada a Nova York com baterista de Dan Melchior's Broke Revue, GD Mills (aka Sir Gregory Fuck Knight) va agafar els trastes i es va dirigir a l’escola d’art de Minneapolis on havia aconseguit una beca, fins que el van expulsar arran de la destrucció de bona part de l’escola fent una performance. El 2007 va formar Fuck Knights amb el baixista Joe Holland, amb qui compartia l’afició per beure cervesa. Van convertir un soterrani en un bar per a fer concerts i, pel boca a boca, la premsa es va acabar assabentant i fent cobertura dels concerts que s’hi feien... es va acabar abarrotant cada cap de setmana d’amants del rock’n’roll. La banda va començar autoeditant-se llegendaris concerts al soterrani en format cassette i després van veure editats varis EPs en diferents segells americans i europeus (incloent-hi un gravat per Gary Burger dels Monks!). En directe, han compartit escenari King Khan and BBQ Show, Greenhornes, Black Diamond Heavies, Nobunny, Brimstone Howl, Human Eye, Jacuzzi Boys, Lover! o Monotonix (a qui van acompanyar en la seva darrera gira pels Estats Units) entre altres. El seu estil ha estat definit per Maximumrocknroll i Mongrel Zine com una mescla de punk, garage i psicodèlia, practicants d’un rock furiós i esparracat que ret homenatge als anys 60 sense perdre la frescura de ser contemporanis. Mills, tot i ser el baterista, és la veu principal i l’acompanyen, a més del ja anomenat baixista Joe Holland, el guitarrista Benjamin Sommers-Bachman i el trompetista David C. Steffens. El juliol de 2011 han vist publicat el seu primer àlbum d’estudi, Let It Bleed, un salvatge artefacte editat pel prestigiós segell Boss Hoss Records.


> DILLUNS 31 OCTUBRE / 20:00H, EL CAU / 6€

WOMAN
(NYC, USA)


Procedents de les entranyes de la ciutat de New York però amb grans similituds i influències de les bandes australianes que tant ens agraden – no per casualitat compartiesen amb aquestes catàleg a Bang! Records -, Woman han estat descrits com una de les bandes més crues i brutals de las seva ciutat i voltants, amb un so que mescla el rock pantanós Australia amb el més paranoic de l’underground novaiorquès. Banda principal d’un Skeleton Boy acostumat a col·laborar i girar amb grans del rock aussie, completen la banda els guitarristas Brett W. Schultz i Kristian Brenchley i el frenètic baterista Alex Velásquez. Presentaran les cançons que integren el seu homònim debut, gravat als llegendaris B.C. Studios de Brooklyn amb Martin Bisi (responsable d’intensos i elogiats discs de Sonic Youth, Swans, Lydia Lunch, Unsane o Ramones entre altres) i, de ben segur, alguna joia del que serà el seu proper treball (a publicar el proper 2012). En directe, han compartit escenari amb Kid Congo Powers (Cramps, Gun Club, Bad Seeds), Beasts of Bourbon, Heavy Trash i The Chrome Cranks (en aquella història data en la que la banda va tornar als escenaris) entre altres.



SONIC ANGELS
(Montpellier, França)


Nascuts el 2005 per la fascinació que els hi produien les bandes de garage-punk-rock, les seves cançons tenen tant de melòdic com de salvatge. Liderats per Marc Hacquet i Sylvie Martin, dos rockers francesos que, després de passar dos anys a la madrilenya Malasaña i gràcies al seu amor pel rock’n’roll, van obrir el club Subsonic al retornar a França, a un Montpellier molt més actiu en quant a concerts i escena des de llavors. A més, el lloc en quesito, és també estudi de grabació i seu del segell Speed Records. Pocs mesos después de la creació del grup enregistraven el seu primer àlbum, Times Are Changing, sota la batuta de Norah Findlay, als estudis Rock Palace de Madrid i, dos anys més tard, el fabulós Learn, Love, Care and Celebrate, aquesta vegada pràcticament d’una tirada en només dotze dies a la seva llar, el ja anomenat Subsonic. Un segon disc al que trobem temes propis i algunes versions dels seus grups preferits (Stooges, Ramones, 13th Floor Elevators, Dead Moon, Neil Young, The Undertones,...). Un disc que sopora contundencia, groove, psyquedelia,... rock, en definitiva, per totes bandes. Amb més de 200 concerts a les seves esquenes en els seus sis anys d’existència, quelcom evidentment a la mà de molt pocs, el seu directe és de sobra conegut al millors antros de França, Alemania, Bélgica, Portugal,... i també Espanya, per suposat, un dels seus llocs preferits, a on els agrada tornar sempre que poden.


MOVIEMAKERS
(Barcelona)


Grup barceloní de garage-rock frequet fundat el 2007 per Pat Escudero (ex-Hellbrains) i Sisuca (HCT Drummer) amb la idea de crear una formació íntegrament femenina (cosa que han aconseguit per moments al llarg d’aquest temps). Després de varis i entussiastes intents, aconsegueixen trobar el so que portaven buscant amb l’arribada de Sandra fa uns mesos.



> DILLUNS 31 OCTUBRE / 24:00H, GROOVE BAR / GRATUÏT

DJs DABEAT & SALVA
(Tarragona)


Un acostuma a mirar dels 70 cap a enrera i l’altre està enganxat al rock dels 80, però els dos coincideixen en més del que sembla: psiquedèlia, garage, post-punk, new wave,... Junts no fan un “tu a Boston i jo a California” sino que afinen els seus ritmes vitals per a enllaçar unes sessions que atravessen époques i estils demostrant que la bona música sempre és coherent i que, si tu balles, tot val. De Sonics a Feelies, de Fuzztones a Robyn Hitchcock, de Monks a Talking Heads, de Chills a Gang of Four. Els seus vinils faran vibrar per igual als amants de la música de culte i als que només havien vingut a beure i ballar. Són habituals del Groove Bar de Tarragona i han punxat junts a festivals com el XiriaPop 2009 de Galicia (Los Negativos, Biscuit, Johnny Casino, Cooper,…) o el Come On Fletia 2010 de Torelló (Tokyo Sex Destruction, Top Models, Mazoni,...).